Περιεχόμενα της δομής βιβλιο-distro

Από τον Μάρτιο του 2017 η αναρχική ομάδα cumulonimbus έχει δημιουργήσει μία νέα δομή βιβλιοπωλείου-μουσικού distro. Σκοπός μας είναι τόσο η παρουσία βιβλίων και (γενικότερου) κινηματικού υλικού στις πολιτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο νησί όσο και η ενεργή συμβολή στη διαμόρφωση μιας κουλτούρας που συσχετίζει και συνολικοποιεί το πολιτικό και πολιτισμικό πρόταγμα της απελευθέρωσης. Με αυτό το εγχείρημα επιδιώκεται, αφενός, να διευρύνουμε τα περιεχόμενα της θεωρητικής-πολιτισμικής κατάρτισης και της πολιτικής δράσης μας και, αφετέρου, τον εμπλουτισμό τους με διαφορετικά εργαλεία προσέγγισης.

Συγχρόνως, αποτελεί βασικό διακύβευμα ο απεγκλωβισμός από στείρες αυτοαναφορικές λογικές, απεγκλωβισμός ο οποίος αποκτά ουσιαστικό νόημα μόνο όταν κινείται στην κατεύθυνση του συνεπούς συλλογικού αγώνα ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική πραγματικότητα και τον κυρίαρχο πολιτισμό της εκμετάλλευσης. Για το λόγο αυτό, και αυτονοήτως, δεν πρόκειται να προωθηθούν εκδοτικοί οίκοι και δισκογραφικές εταιρίες που όχι μόνο δεν χρειάζονται τη δική μας βοήθεια, αλλά η ίδια η ύπαρξή τους έρχεται σε αντίθεση με ό,τι προτάσσουμε ως αναρχική ομάδα για την οργάνωση της κοινωνίας και τις σχέσεις μεταξύ των μελών της.

Η διανομή των περιεχομένων του βιβλιο-distro σε αρχικό χρόνο θα γίνεται μέσω των (ευρύτερα κινηματικών) πολιτικών/πολιτιστικών εκδηλώσεων που οργανώνονται στο νησί, ενώ μακροπρόθεσμα πρόκειται να οριστούν σταθερές ημέρες και ώρες που θα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να έρθει σε επαφή μαζί μας. Σε κάθε περίπτωση, στο cumulonimbus.squat.gr θα δημοσιεύονται (και σε τακτά χρονικά διαστήματα θα ανανεώνονται) οι τίτλοι των περιεχομένων.

 

Αναλυτικά ο κατάλογος σε μορφή PDF υπάρχει εδώ.

Αναρχικη Ομαδα Κερκυρας