3η Ανακοίνωση – Κάλεσμα της κατάληψης δημαρχείου Κέρκυρας

3η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Μετά τη δικαίωση του αγώνα του Νίκου Ρωμανού και την παύση της απεργίας πείνας, αποφασίσαμε να λήξουμε την κατάληψη του κτιρίου του παλαιού δημαρχείου. Όσοι βρεθήκαμε και αγωνιστήκαμε μαζί, δεσμευτήκαμε να συνεχίσουμε ενώνοντας τις δυνάμεις μας στους επερχόμενους κοινωνικούς αγώνες. Η αλληλεγγύη μας είναι επίσης δεδομένη σε όλους τους τραυματίες και τους συλληφθέντες του καθεστώτος, πράγμα που εκφράστηκε και έμπρακτα με τη συγκέντρωση χρημάτων για τα δικαστικά έξοδα που θα απαιτηθούν. Δεν ξεχνάμε, ωστόσο, την προσπάθεια σωματικής εξόντωσης του συντρόφου μας και δεν θα τους συγχωρήσουμε ποτέ για την οποιαδήποτε μόνιμη βλάβη που πιθανότατα θα έχει προκληθεί στην υγεία του.

Στην κοινωνία που αυτοί οραματίζονται, με “βραχιολάκια”, με φυλακές τύπου Γ (λευκά κελιά), με στρατόπεδα συγκέντρωσης, με στρατιές ανέργων και εξαθλιωμένων, εμείς θα είμαστε πάντοτε απέναντι.

Επόμενη συνάντηση για τη συνέχιση των δράσεων τη Δευτέρα 15/12, στις 6μμ, στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 ΥΓ: Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας μας στο κτίριο του San Giacomo το περιφρουρήσαμε με βάρδιες σε 24ωρη βάση ώστε να μην υπάρξουν ζημιές και το παραδώσαμε σε καλύτερη κατάσταση από αυτή στην οποία το βρήκαμε. Και αυτό διότι το κτίριο αποτελεί κομμάτι και της δικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς.Όποιος υποστήριξε το αντίθετο, το έκανε με πολιτική σκοπιμότητα και επιπλέον ο αγώνας για αξιοπρέπεια του είναι άγνωστη έννοια.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=VXbFptCDSw4[/youtube]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *