Αλληλεγγύη στον αγωνιστή Bilgehan Karpat

 IMG_20150430_190912Δευτέρα 27/4/2015: Ο Τούρκος αγωνιστής Bilgehan Karpat αγνοείται ήδη για 3 ολόκληρες ημέρες. Έχει προηγηθεί η μεταφορά του από τις φυλακές Ναυπλίου στο Μεταγωγών στην Αθήνα. Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της εξαφάνισής του εντοπίζεται στις φυλακές Κέρκυρας, όταν και του επιτράπηκε για ελάχιστο χρόνο να επικοινωνήσει με άλλο συναγωνιστή του μεταφέροντας λίγες πληροφορίες για την κατάσταση του.

 Όλες αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην απομόνωση στο κολαστήριο της Κέρκυρας, καθώς αρνείται να υποστεί τον βάναυσο σωματικό έλεγχο στα πιο απόκρυφα σημεία που κάνουν οι ανθρωποφύλακες, εξευτελίζοντας συστηματικά τους κρατουμένους. Του απαγορεύουν την επικοινωνία με τον έξω κόσμο, ενώ επιπλέον τον απειλούν πως “θα παραμείνει στην απομόνωση για πάντα” αν δεν δεχτεί τον εξευτελισμό. Υπόψη πως η απομόνωση που κρατείται δεν διαθέτει καν τουαλέτα, ενώ ο Bilgehan δεν γνωρίζει ούτε ελληνικά ούτε αγγλικά με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας.

 O Bilgehan Karpat είχε συλληφθεί μαζί με άλλους 3 Τούρκους πέρσι σε έφοδο της αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στου Γκύζη. Κατηγορήθηκε για σύσταση και ένταξη στην «τρομοκρατική οργάνωση» DHKP-C* και οδηγήθηκε στις φυλακές Ναυπλίου. Έκτοτε τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοι του, οι οποίοι κρατούνται σε 4 διαφορετικές φυλακές, υποβάλλουν συνεχείς αιτήσεις για τη μεταγωγή τους στην ίδια φυλακή, προκειμένου να έχουν δυνατότητα επαφής με τους δικηγόρους τους ώστε να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους για την επικείμενη δίκη. Όλες οι αιτήσεις έχουν απορριφθεί.

Η σύλληψη και η προφυλάκιση του Bilgehan Karpat δεν μας εκπλήσσουν. Έγιναν για να ικανοποιηθούν το τουρκικό κράτος και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, πάντα στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας με τις αντίστοιχες ελληνικές, αμερικανικές και ευρωπαϊκές. Δεν ξεχνάμε τις απαγωγές Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών, δεν ξεχνάμε τις εισβολές σε σπίτια, τα βασανιστήρια και τις “αινιγματικές” παραδόσεις τους στα χέρια του τουρκικού κράτους. Δεν ξεχνάμε πως το πρόσωπο της εξουσίας είναι ένα, και οι δήθεν “εξωτερικοί ανταγωνισμοί” ανάμεσα στα κράτη ποτέ δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο για την συντονισμένη προσπάθεια φίμωσης και καταστολής όσων αγωνίζονται για την επανάσταση και την ελευθερία.

*Το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C) είναι επαναστατική οργάνωση/κόμμα με πολύμορφη δράση που δραστηριοποιείται στην Τουρκία πάνω από 30 χρόνια.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

αλληλέγγυοι, αλληλέγγυες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *